SAYA 2010



Kom igen tjejer!!! Vi ska ge allt och lite till ! <3


På Torsdag bär det av! Cirkus 16.00 !! Here we come!





Godnatt mina vänner, jag måste sova nu ska upp halv 5 imorgon igen och efter jobbet blir det
plugg plugg & Plugg !
Puss&Kärlek<3


 


KU-arbete



Konstnärligt utvecklingsarbete

Håller på att skriva rapporten nu! ska till skolan, har lite svårt att koncentarar mig här hemma känner jag :-/


Ha en underbar Måndag! :) PUSS


Soppa




 Grönsakssoppa


Det blev en riktigt hård träning idag så det var skönt att göra något gott, lätt och nyttigt när man kom hem :)

Grönsakssoppa 
-Morötter
-Potatis
-Gullök
-Kikärter
-Majs

Grönsaksbuljong
Salt

Ev. Persilja




Nu ska jag sova, ska upp halv 5 och jobba imorgon.
Puss&Kärlek<3



Söndag


Jätte rolig kväll igår.. Förfest-Fest-Efterfest.

Festen och efterfesten innehöll galet mycket dans!* och nu ska jag till dansen och träffa alla som jag var med igår.. kanske små prata lite om kvällen :) OCH så ska vi självklart träna inför SAYA! bara 5 dagar kvar!! längtar så himla mycket! nu är det HÅRDträning :)


Vi hörs senare ikväll =) Puss&KÄRLEK<3

Hos föräldrarna


Är hos Mamma och Pappa :) har dansat och gick hem hit efteråt, mysigt att träffa dem men nu har de gått och lagt sig så jag ska hoppa in i den dusch sedan blir det att läsa en timme eller så i sängen :) Puss och sov gott <3



SAYA OM 7 DAGAR ! <3

Onsdag


Så skönt att våren äntligen har börjat komma, fick hem varorna från HM idag =) var nöjd med allt förutom en klänning så den blir retur. Är särskilt super nöjd med en svart klänning, en sommarmodell med halternek och volanger :)
 

Pappa i vintras vid våran sommarstuga, så kan det bli om man glömmer ta bort studsmattan ^^


Nu måste jag sova ! ska nämligen jobba imorgon :) Puss&Kram 


Hej AN.


När man gör ett Sagorum så gör man det för att skapa en stämning och för att fånga barnens intresse, uppgiften jag gjorde idag var mycket uppskattad och jag lyckades verkligen fånga barnens uppmärksamhet :) Mycket berodde nog på att jag lyckats skapa en så mysig stämning med hjälp av ljusslingor, filtar, tunnlar osv. och att jag på ett bra sätt introducera uppgiften med: "Nu ska vi på ett äventyr, vi ska nämligen till djungeln...." det blev inte bara en sagostund för barnen utan det blev lite som en upplevelse, så detta är att rekommendera om man ska läsa inför sina barn på arbetsplatsen, det krävs inte mycket bara lite fantasi :) 







Sagorum


Imorgon ska jag ta igen en dag på Vfu:n, jag var ju sjuk förra veckan så jag missade en hel del.. Ska göra min uppgift imorgon, ett sagorum med djungel tema :)


Nu ska jag sova, GODNATT



Funderar på att skapa en kategori med bara bilder? att titta på bilder är ju det roligaste och det tror jag att många tycker :)

Inge bra


Har en klump i magen igen, tankar går åt fel håll och jag vet inte varför? Det har varit så bra hela tiden men det känns inte bra längre! Jag är rädd och osäker, är detta vad jag vill?

Yrsel.. BERGEN


Har haft yrsel några timmar nu, sjukt svårt att hantera. Ska lägga mig på soffan nu och ta en knäcke, vet ej vad det beror på så det är lite svårt att veta vad man ska göra..

Idag har jag slutfört möbleringen och jag är faktiskt nöjd =) och så har jag gjort en rolig sak till idag! Jag har nämligen pratat med gamle Bempa som jag umgicks mycket med förr.. Han har nu också bosatt sig i Bergen och nu finns det mer skäl till att åka och hälsa på.. för nu bor nämligen halva deras grabbgäng där :) Jag var där en vecka när jag gick sista året på Gymnasiet och det vore jätte roligt om jag lyckas spara och få med Louise också! Vi vill nämligen åka i slutet av Maj :) Skulle verkligen vara kanon ! :)



Nu ska jag lägga mig och vila .. Sov gott & dröm sött! 

/ Jag älskar dig Daniel <3


Söndag


Har precis duschat och tittar på Kärleken checkar in på 3.an..  Har börjat få tillbaka smaken nu kände jag när jag åt middag :) har inte känt smak sedan i Torsdags pågrund av förkylningen så man längtar faktsikt lite efter godis  eller god mat ^^


Jag har möblerat om i min lilla lägenhet idag efter dansen och det blev bra tycker jag:) Jag behöver bara flytta på vissa små saker. Jag ska bädda rent i sängen också innan jag sova ikväll har jag tänkt, det bästa som finns är att vara nyduschad och lägga sig i en nybäddad säng :) Nu ska jag fortsätta titta på filmen :) 


En sak till, jag hade en riktigt trevlig kväll igår :)  TACK <3

Mitt kommande val.


På Måndag öppnar porten för att välja inrikting till kommande år. Jag kommer nog välja Svenska inriktningen i Linköping! Det lutade åt Samin förut men den senaste tiden har jag blivit mer och mer sugen på att läsa svenska.


Vad låter roligast?

Samin= Samhällskunskap, Religion, Geografi & Historia.

Svenska= Barns & Ungdomars språk, Litteratur och skola (Barn & ungdomslitteratur- Litteraturen i samhället), Språkbeskrivning (Grammatik och textanalys), Svenskaämnet i teori och praktik & Svenskaämnets villkor & förutsättningar



Lördag


Mår lite bättre idag, öronen värkte lite när jag precis hade vaknat så det fick bli en Ipren! Imorgon är det sista dagen jag får äta Ipren för då har jag ätit det i sammanlagt 5 dagar!

Ikväll ska jag till Mjölby, Martin fyller 21 och han ska ha kalas :) Är så sugen på att göra mig lite fin med tanke på att jag inte brytt mig så mycket den senaste veckan. Nu måste jag hoppa in i en dusch!

Ha en fin Lördag <3

Rosor


Min vackra bakgrund som jag ordnat nu fick jag av min lillesyster, Linneamathilda.blogg.se 
   Hittade ingen bra så blev att sno den från henne ^^ vacker tycker jag =)


Ha en underbar fredagkväll, jag ska hoppa in i duschen nu sedan ska jag gå till Fia och Emelie :)


Ibland...

...funderar jag på hur "gammal" jag är, pratade med min Mamma om detta och det är svårt tycker jag. I skolan ska vi vara vuxna och ordentliga och sedan är det folk runt omkring mig på fritiden som jag anser är som 16 åringar ibland.. Jag har lite svårt att se hur man ska vara när man snart är 21? vissa i min ålder har redan skaffat barn och vissa är fortfarande kvar i lekåldern...  ?


Jag känner mest för det stadiga och lugna livet faktiskt.. känns som att det inte går.


Fredag


Mår bättre idag, har lite ont i bihållorna men äter Panodil eller Ipren så släpper det för stunden..
Just nu är jag hemma hos mina föräldrar, de jobbar så det är jag och småsyskonen som är hemma.
Linnea min syster ska ner till stan (Linneamathilda.blogg.se), så tror jag åker hem samtidigt :)



Ha en underbar Fredag.. Jag vet inte vad jag ska göra? Antingen vara hos föräldrarna eller bara vara hemma. Älsklingen får man ju inte träffa idag heller =(

Sjukling


Idag blev jag hemma också, mår inte bra alls. Bara det att skriva på datorn är lite svårt då händerna är skakiga.

Ska hem till mina föräldrar snart, känns bättre att vara där när man är sjuk.. ska passa på att ta tempen då för någon sådan äger inte jag tyvärr! Måste köpas in! ^^


Jag hoppas och ber att jag blir frisk till på Lördag då Martin ska ha kalas. Imorgon blir jag nog hemma också för att vila så mycket som möjligt, jag gör allt för att bli bättre tycker jag. 
Till frukost idag åt jag en apelsin, cornflakes med mjölk och banan och två rostade mackor med Te och honung så där fick jag i mig en del vitaminer som behövs.. Nu håller jag på och gör grönsakssoppa med potatis, morötter och lök, kanske blir att slänga i lite majs och kikärter också...  


Ha en underbar dag! Puss&Kärlek<3

Godmorgon


Jag är hemma idag :( imorse kunde jag inte prata alls knappt och nu sitter jag här och har troligtvis feber (har ingen temp). Ikväll måste jag till dansen oavsett hur jag mår, kommer säkert inte dansa men vill vara där så jag inte missar någonting för det har jag inte tid med två veckor innan tävlingen! så typiskt att bli sjuk nu när jag har Vfu och när jag ska tävla om två veckor! Jag ska ta en Ipren nu och titta på Sex and the City,

ha en underbar dag ! <3

Genom förkyld..


Blev hemskickad från praktiken idag, hostade så fruktansvärt mycket.. Nu sitter jag här och ska straxt bädda ner mig och titta på någon film.. Känner mig lite varm och hängig men jag måste bli bättre till imorgon för då ska jag hålla i en gympa lektion. Så nu ska jag försöka vila och äta nyttigt idag och så tar jag nog en Ipren innan jag går och lägger mig.. 


Ha en underbar dag i solen, själv ligger man ner bäddad, men det är faktiskt lite skönt! :)








Jag saknar min Älskling jätte mycket, bra att vara ifrån varandra nu denna vecka för då hinner man verkligen sakna varandra... Än så länge har det bara gått två dagar och jag tycker nästan att det räcker nu (A) 




En sak till!      Jag vill verkligen shoppa och rensa min garderob inför sommaren!! Tyvärr går inte detta just nu!

 

If you wanna be happy...



En arbetskamrat som sjöng på min Vfu plats, aldrig hört förut.. Lite rolig text ^^


Saya om 17 dagar!


Saya festivalen är en Caporales tävling som är en gång om året, varje påskhelg. Då samlas alla Caporales grupper från hela Sverige och tävlar, i år ska det vara i Göteborg. Ser fram emot det så himla mycket, MEN jag vill ha vår så man kan ha en tunn jacka och solbrillor och inte behöva klä sig som en "michellingubbe"! Please..




Femenino 2010! Here we come..



måste sova nu, jag mår inge vidare i halsen så jag behöver min sömn... 

Godnatt & sovsött! <3




Miss you Darling!   

Nyår 2010- Bättre sent än aldrig!


Kladdkakan som Elin bjöd på :)



Min älskling <3      & Elyn..



Efter tolvslaget!



Mysig nyår faktsikt! Super nöjd :)

Lördag


Jag ska snart till arbetetsmuseum och titta på "LasseMajas utställning", har tänkt ta med barnen på min Vfu dit nästa vecka. Ikväll vet jag inte vad som händer om jag är kvar i Norrköping eller om jag åker till Mjölby, vi hade bra planer men vet ej hur de ser ut just nu! Får se framåt 1 tiden förhoppningsvis. Nu ska jag fixa lite och kanske gå och sola? 

Ha en underbar Lördag, det är underbart väder ute iallafall! =)


Puss<3  

Tisdag

Igår var min första Vfu-dag denna period, känns bra att vara tillbaka! En flicka i 6 års-gruppen lärde mig att fingervirka igår ^^ känns roligt och hon tyckte nog att det var roligt att lära mig någonting:) Imorgon ska vi ha Idrott och på Torsdag ska vi till Brandstation :)


Idag har jag tränat Aerobics-Styrka ett underbart pass måste jag säga! :) riktigt jobbigt men roligt vilket gör att det blir roligt samtidigt! :) Nu ska jag titta på Tv med Älsklingen, förstår inte varför han är så galen i Historia och Nyheter, är ju bra men synd att jag tycker att det är så ointressant bara!
(Han vill jämt titta på typ "kunskapskanalen" eller nyheterna, medan jag vill se en film ^^ ) 


Sovgott<3






Sannah och jag har en idé om att flytta ihop i en trea i sommar men får se hur det blir, men låter toppen!:) 




 

Alla hjärtans dag, bättre sent än aldrig


Våran sommarstuga


Lille brorsan


Jag och våran hund Freja


Familjen kämpar i snön för att komma till stugan





Just nu sitter jag med Lisen och Sannah, trevligt att träffa gamla tjejerna! Vi funderar på att gå ut, sitter och dricker lite nu... Men får se ;) ha en underbar natt <3




En härlig Lördag i solen <3








Hade så mysigt med Älsklingen idag, gick en lång promenad ute på Landet och solen sken så härligt!  <33
Älskar dig.


Kvällen

Vi var i Vadstena och åt på en jätte mysig resturang :) jätte fin mat och trevligt sällskap, tyvärr blev det inte Motala! Jag som hade velat se Harrys =) Vi är hemma hos Kim nu och jag och älsklingen sitter och pratar :) Mer får ni inte veta för vårat samtal komplicerat <3 Vi vänder ut och in på saker och ting! Kan behövas ibland... Hoppas alla har en underbar kväll! <3


ÄLSKAR DIG SANNAH

Resturang och Harrys!

Ikväll ska vi äta på en jätte mysig resturang som jag tidigare har skrivit! sedan ska vi tydligen till Motala, till Harrys! :) där har jag aldrig varit så ska bli spännande :) Ha en underbar kväll! Nu måste jag straxt åka! <3 

Godnatt !




Imorgon blir det jobb =) ska upp tidigt så... GODNATT <3

8 Månader

Idag har jag och Älsklingen varit tillsammans i 8 månader och fler ska det bli :) Tyvärr kommer vi inte ses ikväll, men imorgon ska jag, Daniel, Elyn och Max ut och äta middag, på en jätte mysig resturang i Vadstena :) Ser jag fram emot :) 

Nu ska jag kila till skolan <3  





Jag älskar dig Daniel <3


Sommaren -09


Torsdag


Idag har jag än så länge haft tvättstugan och nu har jag pluggat en hel del också! Jag ska snart till skolan men måste bara sminka mig lite först och ta fram träningskläder, jag ska nämligen direkt till träningen efter! Imorgon ska jag jobba, mamma ringde igår och sa att det var folk sjuka så jag får hoppa in =) känns toppen! Så imorgon blir det att gå upp Ca 04.45, kommer bli kämpigt! Men det går! 


Jag ska försöka hinna lägga upp bilder ikväll, både från alla hjärtans dag och sista föreställningen av musikalen igår!  Vet att det var länge sedan det var alla hjärtans dag, men min dator har ju krånglat en hel del men nu mår den bra! =)


Nu ska måste jag skynda mig lite grann! Ha en toppen dag <3



Tisdag kväll, en lyckad föreställning!


Lite bilder innan kvällens musikal :) Imorgon ska jag försöka komma ihåg att ta kort på allesammans :)
Det blev lyckat ikväll måste jag säga =) Känns toppen! :)





Malin & Jag- Försökte se arga ut, men kan inte påstå att jag lyckades ^^





Gruppen precis innan föreställningen :)


Godnatt & drömsött<3



Jag vet att du kommer läsa detta älskling så vill bara passa på att säga att jag saknar dig så himla mycket! och att jag älskar dig ! <3

Tisdag

Idag har jag haft Musikal! och efter det så bakade jag småfrallor så himla gott & enkelt! :) 


Här är receptet och hur man ska gå tillväga :)
 

Ca 20st

5 dl vatten
½ dl olja
25 g jäst 
1½ tsk salt
1 tsk strösocker
3 dl havregryn (Valfritt)
14-15 dl Specialvetemjöl/ 20-25 dl vetemjöl




Värm vattnet och oljan till 37 grader.
Smula jästen i en degbunke och häll på degvätskan. Rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt salt och socker. Arbeta i det mesta av mjölet, börja med en knapp liter och ta sedan lite i sänder tills degen känns fast. Spara lite mjöl till utbakningen. Strö ett tunt lager mjöl på degen och täck degbunken med en bakduk/handduk. Låt degen jäsa på dragfri plats till dubbel storlek, ca 40 minuter. Arbeta ihop degen i bunken och ta upp den på väl mjölat bakbord. Arbeta den tills den är blank och smidig. Dela degen i två lika stora bitar och rulla ut dem till längder. Dela varje längd i 10 bitar. Forma dem till släta, runda bullar. rulla dem lite till så att de blir ovala i formen. Lägg bullarna på en oljad plåt eller på bakplåtspapper. Alla bullar får plats på samma plåt. Låt bullarna jäsa UTAN bakduk på dragfri plats i ca. 30 minuter. Det kan hända att dom jäser ihop lite men det gör ingenting. Spreja bullarna med kallt vatten och grädda dem mitt i 250 graders varm ugn i ca 15 minuter. Dra ut plåten efter halva tiden och spraya bullarna återigen snabbt, grädda färdigt och låt bullarna svalna på galler utan bakduk. De frasgia frallorna är godast att äta så snart det har svalnat lite. De som blir över bör frysa omgående och sedan tina utan plastpåse.


Nu ska jag ha Musikalföreställning snart för min familj! Imorse hade vi för 4 barngrupper och imorgon förmiddag kommer min Vfu-plats och ska titta! Sista föreställning imorgon sedan är allt slit över (när det gäller musikalen)..

Nu måste jag gå, ha en underbar kväll <3


Saya snart !


Vi är i fullgång med koreografin nu (nämnde det igår) och det går faktiskt rätt så bra med tanke på att vi för en månad sedan var tvungna att börja från början i stort sätt.. Vi har gjort 4 minuter & 10 sekunder ungefär så vi har ca 20 sekunder kvar bara! :)   Jag längtar jätte mycket till Sayan och hoppas verkligen att allting går som det ska! :)

Vi åker på skärtorsdagen vid 4-5 tiden kan jag tänka mig och är hemma på söndags eftermiddagen! :) Ska bli så roligt :)


Måndag

Nu sitter jag på biblioteket i skolan, ska försöka börja med den individuella texten som ska in på Fredag, det är som en utvärdering jag ska göra kring musikalen och det ska kopplas till böcker :)

Ikväll ska jag träna Core och igår sa min Älskling att han också vill börja på Friskis men att han då tränar gym när jag Jympar och det tycker jag låter som en bra idé så vi gör någonting tillsammans och motiverar varandra :)


Men nu tillbaks till nuläget, jag måste fokusera på det jag ska göra ^^  

Ha en bra dag!  Pusselipuss <3

RSS 2.0